Hoe zit het met scheidingen in ons land en met de liefdesrelaties anno nu?

Na vijftig jaar huwelijk verliefd worden op iemand anders en in het diepe springen. Toch liefdevol scheiden na ontrouw in de relatie. Liefde die zelfs de heimwee naar het thuisland overwint. En de kracht van de liefde die obstakels van een samengesteld gezin weet te overwinnen. In de nieuwe vijfdelige BNNVARA-tvserie ‘Liefde is…’ toont Sophie Hilbrand aan de hand van openhartige en intieme portretten de vele gezichten en vormen van liefdesrelaties. In iedere aflevering staat een andere fase van de liefde centraal en zo ontstaat er in de serie een tijdsbeeld van liefdesrelaties anno nu. Waar lopen we tegenaan en wat hebben we voor elkaar over? En ja, soms is het beter om uit elkaar te gaan, dan bij elkaar te blijven.

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=14&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiToOHNuM_fAhXQjqQKHUteB5wQFjANegQIAxAB&url=https%3A%2F%2Fvisie.eo.nl%2F2018%2F12%2Fsophie-hilbrand-presenteert-liefde-is-maak-van-je-relatie-een-prioriteit%2F&usg=AOvVaw37s-ig-qSwDhMv5QCRQkZx

Maar er zijn ook andere oplossingen,

Het huwelijk kan ook omgezet worden  in een latrelatie. Zo kan men kiezen voor vrijheid en toch ook het soort samenzijn dat je fijn vindt. Én het kan zijn dat mensen na een scheiding toch opnieuw voor elkaar kiezen, omdat men samen oud wil worden! Ook dat komt voor; het besef achteraf dat de lange geschiedenis die je met elkaar hebt in een huwelijk of samenleving toch verbindt en dat deze verbinding veel waarde heeft. Maar….hoe ga je dit alles bespreekbaar maken en regelen? Dat kan met behulp van mediation!

Wat kan mediation daarin dan betekenen? 

Heel veel! Want mediation biedt nu juist de ruimte voor al deze aspecten, voor alles wat mensen bezig houdt. Bijvoorbeeld om de relatie voort te zetten, misschien op een andere manier, of op een goede manier uit elkaar te gaan. Zodanig dat de band met je kinderen, maar ook met je kleinkinderen als die er zijn, behouden blijft. Immers opa en oma willen hun kleinkinderen niet graag missen, maar opa en oma zijn ook belangrijk voor kleinkinderen! En als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn, weet Approach als mediator hoe je echt goed een duurzaam ouderschapsplan opzet. Geen algemeen document van het internet, nee, maar een plan op maat voor ouders én kinderen! Waar ze mee vooruit kunnen!

Er kan ook aandacht zijn voor het alleen-zijn na een scheiding: waar loop je tegenaan als je alleen bent? Kan ik terecht bij onze gezamenlijke vrienden en wat vindt de ander daarvan? Een familiemediator werkt emotiegericht zoveel als nodig is en zoveel als mensen nodig hebben. Zo’n aanpak kan een verrijking zijn. Stagnaties en crises kunnen zo worden voorkomen. In mediation is ruimte en aandacht voor de primaire behoeftes van een ieder afzonderlijk, de mediator geeft duidelijkheid en zorgt voor de erkenning van de eigen positie.